Praktische info
Locatie
Dans & Ontspanningsstudio 2 Move P.J. Troelstrastraat 100 Papendrecht
Start
Kijk voor meer startdata onder evenementen.
Frequentie
Iedere twee weken
Kosten
€ 450,00 voor 8 lessen van 2 uur, inclusief een terugkomdag, lesmateriaal in een handige map en een goodiebag met een oefenbal. Veel werkgevers vergoeden het, informeer ernaar

Proeverij
Om je een indruk te geven van het programma Dans in Balans’ hierbij een kleine proeverij. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op of kom naar een van de activiteiten die wij organiseren.
ONTSPANNEN
Naast ons met zorg samengestelde programma kun je nog andere dingen doen om te ontspannen. Het is namelijk belangrijk om dat regelmatig te doen. Het helpt je door de drukte van alle dag heen en zorgt ervoor dat zowel je lichaam als je geest even helemaal tot rust kunnen komen. Goed voor jezelf zorgen heeft een positief effect op je gezondheid en zorgt er juist voor dat je kunt blijven doen wat je graag wilt. Hoe dubbel het ook klinkt, plan het in je agenda als je het lastig vindt om er tijd voor vrij te maken.
- Ga iets creatiefs doen; schilderen, tekenen, breien, zingen of dansen etc.
- Leer een muziekinstrument bespelen
- Schrijf het van je af, houd een dagboek bij
- Doe even helemaal niets voor een paar minuten per uur
- Ga de natuur in, lekker wandelen
- Doe een sport die bij je past, individueel of in een team
Onderzoek wat bij jou past en waar je het meeste profijt van hebt. Dat verschilt per persoon. De een is graag actief, bijvoorbeeld door lekker te gaan fietsen of in de tuin bezig te zijn. De ander geniet van een meditatie of een lekker bad. Onthoud dat iets kleins ook goed is. Elke dag de zon opzoeken, al is het maar even, doet al wonderen voor je stemming en geeft je een geluksgevoel. Graag delen wij deze ontspanningsoefening met je.
HET BELANG VAN GOED ADEMEN
Een goede adem brengt ons mentaal en fysiek in balans. Via je bloedcirculatie komt het overal in je lichaam; in je spieren en in je organen. Als je niet goed ademt, bijvoorbeeld omdat je onder spanning staat en je hoger, sneller en oppervlakkiger ademt, kun je diverse lichamelijke klachten krijgen. Denk hierbij aan hoofdpijn, duizeligheid of vermoeidheid.
Zowel inademen als uitademen is belangrijk. Beiden reguleren de hoeveelheid zuurstof in je bloed. Zorg er altijd voor dat je uitademing iets langer is dan je inademing. De hoeveelheid ademhalingen per minuut hangt af van je fysieke inspanning. Rustig op de bank is zes keer per minuut voldoende, maar als je aan het sporten bent kan je adem omhooggaan tot zelfs 60 keer per minuut. Als je regelmatig ademhalingsoefeningen doet, train je de ademhalingsspieren. Je leert hoe je meer zuurstof in je bloed krijgt en hoe je jouw hartslag kunt vertragen. Dat laatste helpt om rustig te worden. Probeer deze oefening maar eens.
“UIT JE HOOFD”
Dit is een van de thema’s van de 8 lessen.
Herken je dat je maar blijft piekeren en niet tot rust komt. Je blijft maar overdenken wat er gebeurd is, hoe je iets anders had moeten doen en wat anderen van je denken. Belemmerende gedachten die je zelfs helemaal kunnen blokkeren en op termijn ook fysieke en mentale klachten tot gevolg kunnen hebben. Het is dan ook belangrijk om af en toe helemaal uit je hoofd te gaan zodat je:
- ontspant en ont-strest
- meer in het hier en nu leeft
- jouw lichaam en geest in balans brengt
- tot rust komt
- nieuwe energie opbouwt
- fysieke en mentale klachten voorkomt.
In plaats van jezelf af te vragen of je nog in je hoofd zit, ga eens rustig liggen en scan je lichaam. Wat voel je? Het kan zijn dat je hart snel klopt, je ademhaling hoog zit, je benen wiebelen of dat je ergens pijn hebt. Alles wat je voelt is goed, dat mag er zijn. Je hoeft er niets aan te doen. Voel alleen maar.


SPREUK VAN DE DAG
“Moeten versus mogen”
Als je in plaats van “moeten” “mogen” gebruikt, gaat alles een stuk makkelijker. Jij kiest dan. Als je mag, word je veel krachtiger en zelfbewuster.
ACHTERGRONDINFORMATIE
Alle lessen bevatten naast een stuk theorie over het thema ook een aantal boeken die wij adviseren zodat je, als je daar behoefte aan hebt, meer over een bepaald thema kan lezen. Voorbeelden hiervan zijn:
- “Beinvloed anderen en begin bij jezelf” van Bert van Dijk > Door middel van bewuste communicatie je doelen bereiken
- “Kom in je kracht” geschreven door Marleen Sijberts > Het spoorboekje om vol zelfvertrouwen je leven te plannen om positiever en gemakkelijker door het leven te gaan
- “Goed zoals je bent” door Frederike Mewe > Wat je kunt doen om van binnenuit sterker te worden
- “Ik kan denken/voelen wat ik wil” van René Diekstra > Het verschil tussen helpende en niet helpende gedachten en hoe je deze laatste om kunt zetten waardoor je meer in je kracht komt